Akçaabat Köftenin Tarihi

Akçaabat Köftesi 1930 yıllarında Akçaabat’lı lokantacıların ortaklaşa yaptıkları etlerinden bir araya getirilerek belirli ölçüde ekmek, sarımsak, iç yağı ve tuzun katılımıyla ortaya çıkardıkları bir lezzettir. Kendilerinin yemeleri için yaptığı bu köfte daha sonra lokantalarda kömürlü ızgaralı ocaklarda pişirilmek kaydıyla önce bu bölgeye tanıtılmış daha sonrada ününü tüm Türkiye’ye duyurmuştur.

Türkiye’ye adını duyuran Akçaabat Köftesi ülkemizde yapılan diğer köftelerden farklı ve ayrıcalıklıdır. Maharetli ustalar tarafından yörenin otuyla beslenmiş ineklerin özenle seçilen etlerinin döş, kol ve gerdanıyla bunların karışımından oluşan, sinir ve ekstra yağ bulunmayan etlerinden kıyılarak yoğrulan ve bir gün dolapta bekletildikten sonra köfte ocağında pişirilen ve servis yapılan meşhur Akçaabat köftesinin tadı bir başkadır.

Akçaabat Köftesi; Trabzon ekmeği, piyaz, kızarmış biber, domates ve ayranla servis edilmektedir.

COPYRIGHT © 2006 – 2019 ÇELİK KARDEŞLER. All rIghts reserved. DesIgned by SANTRA DESIGN.