Çelik Kardeşler Et Tesisi, ismini Türkiye’ye köftesiyle duyurmuş olan Trabzon’un Akçaabat ilçesinde, geleneksel bir lezzet olan Akçaabat Köftesi’ni Türk Patent Enstitüsü’nden almış olduğu “SALT” markasıyla Türk Gıda Kodeksi’ne uygun olarak üretmektedir. Akçaabat Köftesi’nin yanında günlük pirzola, biftek, kuşbaşı et, hazır kıyma, karkas et parçalama ve paketleme ürünleriyle de Trabzon’da gıda üretim izinlerine sahip tek firmadır.

  • KARKAS: Kol ve buttan oluşan parçalar halindedir.
  • KOL: Antrokot, kol, kürek, gerdan ve döşten oluşmaktadır.
  • BUT: Bonfile, kontrifile, incikden oluşmaktadır.
  • BLOK PİRZOLA: 6-8 parça kemikden oluşan antrokot.
  • BONFİLE: Izgara veya tavada pişirme.
  • KONTRFİLE: Izgara, tavada veya fırında pişirme
  • GERDAN: Kuşbaşı et ve yağsız kıyma için uygundur.
  • DÖŞ: Kıyma için uygundur.
  • PENÇETA: Kıyma için uygundur.
  • SOKUM: Kuşbaşılık ve kavurma için uygundur.
  • NUAR: Rosto için uygundur.

et-cesitler