Et Nasıl Saklanır?

  • Etlerinizi kullanacağınız kadar porsiyonlara ayırarak, buzdolabı poşetine, streç filme, alüminyum folyoya veya yağlı kağıda sararak dondurucunuzda saklayabilirsiniz.
  • Etinizi buzdolabında taze olarak saklamak istiyorsanız, cam, çelik ya da plastik kapta saklayarak etin sulanmasını engelleyebilirsiniz.
  • Çözdürmek istediğiniz eti oda sıcaklığında değil buzdolabının alt bölmesine çözdürmelisiniz.
  • Çözdürdüğünüz eti tekrar dondurmamalı ve hemen tüketmelisiniz.
  • Kırmızı et ve beyaz eti, çiğ ve pişmiş eti birbirine değmeyecek şekilde saklamalısınız.
  • Et suyunun tamamını kullanmayacaksanız buz kalıbında porsiyonlar halinde dondurabilirsiniz.
  • Kuşbaşı ve bifteği buzdolabında 3-5 gün, dondurucuda 6-12 ay saklayabilirsiniz.
  • Kıyma ve sakatatı buzdolabında 1-2 gün, dondurucuda 3-4 ay saklayabilirsiniz.
  • Pişmiş et ve et yemeklerini buzdolabında 3-4 gün, dondurucuda 2-3 ay saklayabilirsiniz.
  • Et suyu veya et suyu çorbayı buzdolabında 1-2 gün, dondurucuda 2-3 ay saklayabilirsiniz.
  • Şarküteri ürünleri, açıldıktan sonra 2 içinde tüketilmelidir. Sucukları ambalajında çıkardıktan sonra, temiz ve kuru bir kağıt havluya sararak buzdolabında saklayabilirsiniz. Streç filmde, buzdolabı poşetinde ve plastik malzemeden yapılmış bir üründe muhafaza etmeyin.

COPYRIGHT © 2006 – 2019 ÇELİK KARDEŞLER. All rIghts reserved. DesIgned by SANTRA DESIGN.